Prej të dielës do të fillojë llogaritja verore e kohës.

Marketing

Natën mes të shtunës dhe të dielës (26 mars), akrepat e orës do të lëvizin për një orë përpara, që do të thotë se ora 2, do të jetë ora 3.

Llogaritja verore e kohës fillon fundjavën e fundit të marsit dhe zgjat deri në fundjavën e fundit të tetorit, kur fillon llogaritja e kohës dimërore.

Këtë vit, llogaritja verore e kohës do të zgjasë deri më 29 tetor në orën 3 të mëngjesit, shkruan Albora.ch.

Ajo që është e mirë në llogaritjen e kohës verore është se dita zgjat më shumë. Tashmë mund të vërehet se errësohet rreth orës 18:00, që do të thotë se para fundit të muajit, mbrëmja do të vijë diku pas orës 19:00, ndërsa në muajt e verës, diell do të kemi edhe pas orës 20:00.

Kalimi nga koha verore në atë dimërore për herë të parë është shënuar në vitin 1916 në vendet e veriut të Evropë.

Albora.ch

Marketing