Vjena është votuar sërish qyteti më jomiqësor në botë në një sondazh të emigrantëve, shkruajnë mediat austriake, përcjell Albora.ch.

Marketing

Mesa duket sharmi vjenez nuk është pritur mirë nga punonjësit ndërkombëtarë. Në një sondazh të emigrantëve (njerëz nga jashtë që punojnë dhe jetojnë në Vjenë), kryeqyteti austriak është votuar edhe një herë si qyteti më jomiqësor në botë.

Top dhjetë në cilësinë e jetës

Edhe pse qyteti u rendit në dhjetëshen e parë në “Expat City Ranking 2022” nga organizata “Internationals” për sa i përket cilësisë së jetës, ai përfundoi sërish i fundit në kategorinë “Friendliness”. “Nuk më pëlqen sa keqdashës dhe armiqësor janë të gjithë këtu”, tha një emigrant nga Suedia.

Në sondazhet e organizatës Internations në vitet e mëparshme, Vjena i kushtoi popullatës së keqe një rezultat të përgjithshëm të mirë.

Renditja bazohet në studimin vjetor “Expat Insider”, në të cilin këtë vit morën pjesë pothuajse 12 mijë punonjës në mbarë botën. Raporti mbulon fushat e cilësisë së jetës, përshtatjes, punës, financave personale dhe indeksit “Expat Basics”, infrastrukturën dixhitale, çështjet administrative, strehimin dhe gjuhën.

Vjena mundi të shënonte në kategoritë “Udhëtim & Transport” (vendi i parë) dhe “Shëndet & Mirëqenie e Përgjithshme” (vendi i dytë).

Valencia fiton

Megjithatë, emigrantët i përshkruan njerëzit në kryeqytetin federal si jomiqësorë në përgjithësi dhe si veçanërisht negativë ndaj popullsisë së huaj. Sipas sondazhit, 54 për qind e kishin të vështirë të bënin miqësi me vjenezët.

Qyteti port spanjoll i Valencias u votua si qyteti më i popullarizuar në mesin e punëtorëve ndërkombëtarë, i ndjekur nga Dubai dhe Mexico City.

Albora.ch

Marketing