Shumë kompani duan të mbyllen në mënyrë të rregullt para se të jetë tepër vonë dhe ata të rrëshqasin drejt falimentimit, shkruajnë mediat austriake, përcjell Albora.ch. Arsyeja janë çmimet e tmerrshme të energjisë dhe lëndëve të para.

Marketing

Sidomos kompanitë e vogla dhe të mesme po ndjejnë aktualisht efektet e çmimeve shpërthyese të energjisë elektrike, gazit dhe lëndëve të para. Sipas Dhomës së Tregtisë, shumë furrtarë në Austrinë e Poshtme po përpiqen të jenë në gjendje të përdorin furrat dhe sistemet e tyre të ftohjes fare. Sipas Presidentit Wolfgang Ecker, sipërmarrësit i drejtohen WKNÖ për ndihmë pothuajse çdo ditë.

Ka “lajmërim të kuq”

Sipas WKNÖ, gjithnjë e më shumë sipërmarrës po konsiderojnë mbylljen e operacioneve të tyre në mënyrë të rregullt në mënyrë që të shmangin falimentimin e menjëhershëm. Dhoma e Tregtisë sheh një “alarm të kuq” dhe kërkon shpejt zgjidhje nga qeveria federale.

Industria ushqimore ndodhet përballë një dileme: nga njëra anë, kompanitë duhet të mbulojnë kostot e tyre, nga ana tjetër nuk mund t’ua kalojnë barrën klientëve një për një, “sepse klientët nuk mund ta përballojnë”. Prandaj dhoma paralajmëron: “Kompanitë kanë nevojë urgjente për mbështetje. Përndryshe rrezikojmë të humbim furnizues të shumtë të ushqimit.”

Marketing