Jeta në Austri po bëhet gjithnjë e më e shtrenjtë. Kjo gjithashtu çon në ndryshime në sjelljen e blerjeve. Produkte të caktuara blihen më rrallë

Marketing

Shumë familje në Austri vështirë se mund ta përballojnë inflacionin, shkruajnë mediat austriake, përcjell Albora.ch. Inflacioni tani është 9.2 për qind . Kjo korrespondon me vlerën më të lartë që nga viti 1975. Përveç rritjes së çmimeve të energjisë, ju duhet të gërmoni më thellë në çantën tuaj kur blini sende ushqimore .

Shpenzoni më pak para për orë, bizhuteri, veshje dhe këpucë

Siç raportoi shoqata tregtare, gjalpi (+ 36,3 për qind) dhe mielli (+ 31,8 për qind) në veçanti janë shtrenjtuar masivisht.

Inflacioni po çon në ndryshime në sjelljen blerëse në Austri. Sipas një sondazhi të kohëve të fundit nga Mindtake Research në emër të shoqatës tregtare, 54 për qind e austriakëve thanë se shpenzojnë më pak para për orë dhe bizhuteri. Për produktet elektrike, veshjet dhe këpucët, shifra është 52 për qind e popullsisë.

77 për qind duan të shtyjnë shpenzime më të mëdha

77 për qind duan të shtyjnë shpenzimet dhe investimet më të mëdha për vitin e ardhshëm. Tre të katërtat e popullsisë po blejnë gjithnjë e më shumë ushqime të lira për shkak të inflacionit. 23 për qind madje duhet të kufizohen në blerjen e mallrave thelbësore.

Marketing