Qoftë një udhëtim me Uber apo kifle për mëngjes: gjithçka është më e shtrenjtë në Davos për momentin.

Marketing

Është e shtrenjtë në Davos gjatë WEF. Një gazetar amerikan kohët e fundit postoi në Twitter se ai pagoi 60 dollarë për një sallatë Cezar dhe një Coca-Cola Zero.

Një kifle për katër franga

Gjetja e një vendi për të pasur një “Zmorgele” jashtë hoteleve gjatë WEF nuk është aq e lehtë. Shumë kafene të njohura në Davos u jepen me qira kompanive dhe delegacioneve shtetërore gjatë kësaj jave. Kafeja ofrohet falas në stendat e ndryshme përgjatë shëtitores. Nëse dëshironi ende një kifle dhe një lëng portokalli, do të gjeni atë që kërkoni në Restaurant Stau . Restoranti rriti çmimet për WEF, sipas një punonjësi. Një kifle kushton aktualisht katër franga – dy herë më shumë se zakonisht. Këtë javë ju paguani shtatë franga për një lëng portokalli në vend të 4,50 frangave. Vendasit paguajnë më pak gjatë WEF.

Nëntë minuta me Uber kushtojnë 41.50 franga

Shumë të ftuar qarkullojnë në WEF vetëm me makinë. Një opsion është të porosisni një Uber. Megjithatë, vetëm Uber Black dhe Uber Green do të ofrohen gjatë WEF. Sipas 20 minutave të testuara, një mëngjes nëntë minuta me makinë (3.35 kilometra) në shesh patinazhi me një Uber Black kushton 41.50 franga. Për krahasim: në Cyrih, ju paguani rreth dhjetë franga për një udhëtim të së njëjtës gjatësi me një Uber normal dhe me një Uber të së njëjtës klasë rreth gjysmën e çmimit në Davos.

Ravioli për 42 franga                                                                          

Pas panel diskutimeve dhe takimeve të para, është koha për të mbushur përsëri barqet. Do të gjeni atë që kërkoni në Hotelin Hard Rock në Davos. Aty, për shembull, paguani 42 franga për një porcion ravioli me salcë domateje qershie. Ata që preferojnë diçka më të rëndë mund të porosisin një cheeseburger me proshutë dhe qepë. Kjo kushton 47 franga. Sipas drejtorit të hotelit Florian Walther, çmimet në menu do të rriten për WEF. Në çfarë përqindje nuk mund të thotë: “Për çdo pjatë është ndryshe”. Arsyeja e rritjes së çmimit, përveç rritjes së ofertës dhe kërkesës, është se ndonjëherë në përgatitje përdoren produkte të tjera, ose rrethana të jashtme si problemet e dërgesës.

Çmimet e fondiut u rritën me 35 për qind

Kur bie mbrëmja, të ftuarit e WEF hyjnë në restorante me punonjës dhe klientë. Vizitorët ndërkombëtarë duan të provojnë specialitete zvicerane në Davos. Prandaj, restoranti Gentiana frekuentohet mirë gjatë gjithë javës, thotë drejtori menaxhues Jens Scheer. “Gjatë WEF ne do të rrisim çmimet me rreth 35 për qind.” Një fondue klasike ose një pjesë raclette kushton aktualisht 38,80 CHF për person. Nëse preferoni mish, mund të porosisni edhe një chinoise fondue. Për këtë ju paguani 79,80 CHF për person.

Përfitojnë dyqanet e veshjeve

Kryetari i Bordit të Drejtorëve të CS, Axel P. Lehmann, e demonstron këtë: ai veshi këpucë ecjeje në një panel diskutimi . Por përgjatë shëtitores së Davosit të mbuluar me borë, jo të gjithë kanë veshur këpucët ideale. Këtë e vë re edhe Bally Boutique Davos. “Shumë klientë vijnë në dyqan sepse nuk kanë këpucët e duhura me vete.” Sipas menaxherit të dyqanit, këpucët më të shitura janë këpucët speciale të veshjes dhe çizmet me thembra që nuk rrëshqasin për 530 dhe 590 franga. Dyqani i modës dhe sporteve Ettinger Sport ka gjithashtu më shumë klientë: “Ne shesim shumë çizme dimërore dhe thumba këpucësh,” thotë një punonjës. Këpucët e dimrit mund t’i merrni atje për rreth 200 franga, thumba për 30 franga.

Marketing