Rritja e çmimeve ka bërë që Berlini zyrtar t’i dal në ndihmë popullit të vet. Nga 1 qershori, bileta mujore e udhëtimit do të kushtojë vetëm 9 euro në gjithë Gjermaninë.  

Marketing

Në qershor, Qeveria Federale prezantoi biletën e kursimeve për tre muaj (90 ditë), e cila është e vlefshme në të gjitha rrjetet rajonale të transportit, transmeton albora.ch.

Kjo do ta bëjë udhëtimin me autobus dhe tren jashtëzakonisht të lirë. Por si funksionon saktësisht gjithçka?

Bileta prej 9 € është një biletë e transportit publik me zbritje të madhe që kushton 9 € në muaj kalendarik. Bileta është pjesë e të ashtuquajturës ‘Paketa e lehtësimit të kostos së energjisë’, me të cilën qeveria federale dëshiron të zbusë rritjen e mprehtë të çmimeve të energjisë dhe karburantit për shkak të inflacionit dhe luftës në Ukrainë.

Kur fillon dhe sa kohë është e vlefshme bileta 9 €? Fushata fillon më 1 qershor dhe zgjat tre muaj. Në qershor, korrik dhe gusht, ju mund të blini një biletë mujore të vlefshme në të gjithë Gjermaninë për 9 €. Kjo do të thotë që ju paguani 27 € për të gjithë tre muajt. Bileta është gjithmonë e vlefshme nga data 1 deri në fund të muajit – pavarësisht se kur e keni blerë.

Ku vlen bileta prej 9 €?

Transporti lokal dhe rajonal në të gjithë Gjermaninë. Përfshihen të gjithë trenat nëntokësorë, trenat periferikë, autobusët e planifikuar, tramvajet dhe klasa e dytë e trenave ekspres rajonalë dhe rajonalë. Bileta prej 9 € mbulon edhe tragetet BVG. Pra, nuk ka rëndësi nëse e keni blerë biletën tuaj në Meck-Pom, Bavari apo Saarland, ju mund ta përdorni atë për të udhëtuar në të gjithë Gjermaninë. Por kini kujdes: bileta prej 9 € nuk është e vlefshme për autobusët ICE, IC, EC ose në distanca të gjata.

A është e vlefshme bileta prej 9 euro në mbarë vendin?

Përgjigje e shkurtër: po. Por sigurohuni që të zgjidhni vetëm lidhjet rajonale të trenave dhe të mos hipni aksidentalisht në një ICE./albora.ch/

Marketing