Një sërë opsionesh janë duke u eksploruar për të parandaluar ndërprerjet e energjisë këtë dimër, thotë ministrja zvicerane e Energjisë Simonetta Sommaruga, shkruajnw mediat zvicerane, përcjell Albora.ch. Kjo vjen mes kritikave se vendi nuk ka krijuar një plan efektiv të kursimit të energjisë.

Marketing

“Zvicra po bën gjithçka për të parandaluar një mungesë. Por të mos harrojmë se në Evropë ka luftë. Nuk ka siguri, “tha Sommaruga.

Ajo shtoi se miratimi i një objektivi të kursimit të energjisë prej 15% si ai i Bashkimit Evropian do të “kishte kuptim”, por qeveria do të merrte vendimin përfundimtar.

Komentet e saj vijnë pasi kreu i komisionit të energjisë elektrike tërhoqi kritikat Lidhja e jashtme për thirrjen e publikut që të grumbullojë qirinj dhe dru zjarri përpara dimrit. Disa media dhe politikanë e morën këtë si një pranim se strategjia e qeverisë për energjinë ishte e papërgatitur për ndërprerje të mundshme të energjisë.

Sommaruga u tërhoq, duke thënë se një fushatë e kursimit të energjisë do të nisë në javët e ardhshme.

Rritja e furnizimit me energji

Mediat zvicerane synuan disa mënyra që qeveria planifikon të rrisë furnizimin me energji, duke përfshirë përdorimin e termocentraleve me gaz dhe naftë.

Ministria e Energjisë konfirmoi lidhjen e jashtme me Tages-Anzeiger se po “ekzaminonte përdorimin e termocentraleve me naftë për emergjenca ekstreme”.

Gazeta tha se kjo ka të ngjarë të ngjallte edhe më shumë polemika midis grupeve mjedisore sesa njoftimet e mëparshme se vendi mund të përdorte termocentralet me gaz si rezervë nga viti 2025 në rast emergjencash.

Marketing