“Është koha që të derdhim verë të pastër për popullatën,” tha Drejtoresha e Shëndetësisë së Cyrihut, Natalie Rickli, në një intervistë për NZZ.

Marketing

Një “valë përbindësh” po vjen drejt nesh. Ajo pret që kjo të jetë “e dhunshme, por e shkurtër”.

 “Atëherë virusi duhet të bëhet endemik, si gripi”, tha ajo për gazetën.

“Ne së shpejti duhet të kthehemi në normalitet në pjesën më të madhe,” thotë Rickli. 

“Kjo mund të ndodhë në fund të shkurtit ose në pranverë. Kështu kanë vlerësuar edhe ekspertët”.

Për shkak se gjithnjë e më shumë njerëz duhet të jenë në karantinë, drejtoresha shëndetësore e Cyrihut dhe kolegët e saj nga Zvicra lindore po bëjnë thirrje që qeveria federale ta shkurtojë atë në pesë ditë.

Kantoni i Cyrihut i ka bërë sërish thirrje qytetarëve që të vaksinohet kundër Covid-19. 

Më 17 janar do të hapet një tjetër qendër vaksinimi në qendrën tregtare Glatt. 

Kantoni gjithashtu shton vazhdimisht data të reja për vaksinimin e fëmijëve. 

Nëse dëshironi të rezervoni një takim, mund ta bëni këtë nëpërmjet platformës kantonale të vaksinimit “VacMe”. /albora.ch/

Marketing