Pasditen e sotme në Bazel është zhvilluar “Marshi kundër Bayer dhe Syngenta”. Rreth 300 njerëz dolën në rrugë në favor të një bujqësie më ekologjike dhe sociale. Protesta kundër dy gjigantëve agrokimikë ishte autorizuar nga autoritetet e qytetit dhe u zhvillua nëpër rrugët e qendrës së qytetit deri në selinë e Syngenta. Policia shoqëroi demonstratën.

Marketing

Bazel “kryeqyteti i industrisë së pesticideve”
“Në të gjithë botën, Syngenta e kthen helmin në para”, u skanua gjatë demonstratës. “Bazeli është kryeqyteti i industrisë botërore të pesticideve dhe farave”, tha një zëdhënëse e organizatorëve të protestës. Kryeqyteti renez është në fakt më shumë se kurrë një kryeqytet i agrobiznesit global: që nga blerja e Monsantos kontroverse, divizioni agro-ushqimor i kompanisë gjermane kimike Bayer ka gjithashtu selinë e saj evropiane në qytetin Rhenish.

Marketing