Kantoni i Cyrihut po parashikon zbatimin e nismës “Kujdesi i fortë infermierik” dhe po investon 3.8 milionë CHF në arsimin e vazhdueshëm.

Marketing

Kurset e specializimit për personelin e kujdesit intensiv do të jenë kështu pa pagesë, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Këshilli Federal ka njoftuar se nisma e miratuar nëntorin e kaluar do të zbatohet në dy faza, ku shuma përdoret për të bërë kurse dy-vjeçare në infermieri pa pagesë nga prilli deri më 31 janar 2024.

Spitalet e Cyrihut po kontribuojnë tashmë në kostot e vazhdimit të trainimit të stafit të kujdesit intensiv./albora.ch/

Marketing