Një gjyq për një përleshje të dhunshme midis bandave të motoçiklistëve të Hells Angels dhe Bandidos jashtë kryeqytetit zviceran në vitin 2019 ka rezultuar në dënime me burgim me gjatësi të ndryshme. Njëri prej të pandehurve kryesorë është dënuar me tetë vite për vrasje me paramendim në tentativë.

Marketing

I pandehuri tjetër kryesor u largua me tetë muaj për sherr. Një person i tretë u dënua me 42 muaj për tentativë për lëndim të rëndë trupor, njoftoi të enjten gjykata rajonale e Bernës.

19 motoçiklistë të tjerë u gjykuan për grindje ose ndihmë dhe nxitje. Disa u shpallën fajtorë dhe disa u liruan. Shumica e vendimeve të fajësisë ishin dënime me burgim me kusht prej rreth dhjetë muajsh.

Gjatë gjykimit shumica e të akuzuarve heshtën dhe refuzuan të japin informacione për krimin.

Provokimi

Gjithsej 22 anëtarë të bandës rivale ishin akuzuar se kishin marrë pjesë në një përleshje në maj 2019 në Belp, në juglindje të Bernës, e cila rezultoi në lëndime të shumta.

Sipas prokurorit kantonal, gjithçka filloi pasi banda Bandidos, e cila nuk ishte e përfaqësuar zyrtarisht në Zvicër në atë kohë, dyshohet se u përpoq të hapte një kapitull në Belp. Engjëjt e Ferrit dhe aleatët e tyre Broncos supozohet se e panë këtë si një provokim dhe vendosën t’i frikësojnë ata dhe të shqetësojnë një festë Bandidos në Belp. Prokurorët thanë se të gjithë të pandehurit ishin të vetëdijshëm se situata do të degjeneronte dhe se bandat rivale po kërkonin një luftë për të shënuar territorin e tyre.

Gjyqi në Bernë u zhvillua nën një prani të madhe të policisë. Para shpalljes së vendimit, rreth 300 motoçiklistë, që i përkisnin disa klubeve, ishin mbledhur pranë ndërtesës së gjykatës.

Raportohet se ka rreth 200 anëtarë të bandës së Hells Angels në Zvicër dhe rreth 40 Bandidos. Mendohet se janë të pranishme edhe një numër bandash më të vogla.

Marketing