Gjithsej 5261 foshnja kanë lindur në Cyrih vitin e kaluar. Qyteti ka publikuar tashmë emrat më të njohur.

Marketing

Emrat e shkurtër janë të popullarizuar mes prindërve të rinj në qytetin e Cyrihut. Emrat më të njohur të foshnjave në vitin 2021 ishin Olivia dhe Noah. Larmia e emrave ka rënë në 15 vitet e fundit, shkruan Blick-u.

Një total kanë lindur 5,261 foshnja që banojnë në Cyrih, njoftoi qyteti të enjten. 28 vajza u quajtën Olivia dhe 27 djem u quajtën Noah. Megjithatë, nëse lejoni drejtshkrime të ndryshme për emrat e vajzave, atëherë Sofia dhe Sophia kryesojnë listën e hiteve me 44 foshnja.

Ema, Anna, Ella dhe Mia ishin gjithashtu shumë të pëlqyer nga vajzat, por edhe prindërit me kënaqsi zgjidhnin Leon, Louis dhe Theo për djemtë. Po të krahasohet popullariteti i emrave me një vit më parë, bie në sy se Anna dhe Amina si dhe Luis janë rritur veçanërisht.

Nga ana tjetër ka rënë edhe larmia e emrave. Ndërsa 15 vite më parë kishte 62 emra të ndryshëm për 100 persona, vitin e kaluar ishin vetëm 48 për vajzat dhe 47 për djemtë. Përveç kësaj, tendenca është drejt emrit më të shkurtër dhe të mesëm, sipas deklaratës. Ndërsa rreth 48 përqind e popullsisë kishte një emër të mesëm në vitet 1990, sot është 57 përqind.

Foto: Pixabay

Marketing