Garda Civile, në kuadër të operacionit mbarëkombëtar Miller , e cila zhvillon planin e reagimit të policisë ndaj kultivimit dhe trafikut të paligjshëm të marijuanës dhe fitimeve të saj, ka çmontuar tre plantacione marijuanë të vendosura në disa prona luksoze në Calpe.

Marketing

Si rezultat i këtyre dy kontrolleve të fundit, hetuesit, përveç të arrestuarit, kanë mundur të identifikojnë edhe tre burra të moshave 21 deri në 36 vjeç dhe me kombësi lituaneze, shqiptare dhe polake. Të gjithë, sipas shkallës së pjesëmarrjes, janë akuzuar për krime kundër shëndetit publik, falsifikim dokumentesh, mashtrim me lëngje elektrike dhe dëmtime.

I arrestuari dhe tre të hetuarit, sipas shkallës së pjesëmarrjes, janë akuzuar për krime kundër shëndetit publik, falsifikim dokumentesh, mashtrim me lëngje elektrike dhe dëmtime.

Një person është arrestuar dhe dërguar në burg dhe tre të tjerë janë hetuar.

Janë konfiskuar 1000 bimë marihuanë, 10 kilogramë sytha të së njëjtës drogë, 6000 euro para cash dhe një automjet, si dhe materiali i përdorur për kultivimin e drogës me vlerë 25000 euro.

Këto sisteme nuk vonuan të jepnin fryte dhe më 29 gusht hetuesit bënë hyrjen dhe regjistrimin e parë në një shtëpi në një urbanizim luksoz në Calpe. Brenda saj u arrestua një 21-vjeçar lituanez, duke u dënuar me burg.

Sipas ecurisë së hetimeve, më datë 25 tetor me një tjetër hyrje dhe regjistrim në një shtëpi tjetër që ndodhet në të njëjtin urbanizim, agjentët kanë lokalizuar një plantacion të ri marijuanë.

Më në fund, 1 dhjetorin e kaluar, hetuesit çmontuan një plantacion të tretë marijuanë në Calpe, duke përfunduar të gjitha hetimet e përfshira në planin e reagimit të policisë ndaj kultivimit dhe trafikimit të paligjshëm të marijuanës dhe përfitimeve të saj.

Marketing