Ndërsa aeroportet në të gjithë Evropën kanë përjetuar kaos udhëtimesh , edhe aeroportet e Zvicrës kanë filluar të shohin një model të ngjashëm.

Marketing

 “Situata është përkeqësuar këtë vit sepse ka mungesë të stafit në kompanitë e trajtimit në aeroporte. Jo të gjitha kontrollet janë të hapura dhe disa bagazhe nuk mund të pastrohen”, tha Andreas Wittmer, kreu i Qendrës së Kompetencës së Aviacionit në Universitetin e St. Gallenit.

Në aeroportin e Cyrihut, “tashmë ka radhë të gjata dhe situata ka të ngjarë të përkeqësohet në javët e ardhshme”, sipas ekspertit të udhëtimeve Andreas Wehrli.

Aeroporti i Gjenevës gjithashtu pret që vëllimet gjatë korrikut dhe gushtit të jenë pothuajse në kapacitetin para Covid (2019).

Në të gjitha aeroportet zvicerane, “pritni vonesa dhe anulime, veçanërisht në fund të ditës”, tha Jean-Marc Thévenaz, drejtor i EasyJet Switzerland.

Sa i përket linjës ajrore SWISS, ajo këshillon pasagjerët që “të mbërrijnë në aeroport të paktën tre orë para nisjes”.

Foto: Pixabay / Ilustrim

Marketing