Pas rritjes së numrit të infektuarve me Coronavirus në Austri dhe valës së afërt të Omikron, një Samit Federal-Shtetëror do të zhvillohet të enjten, shkuan 20 minuten, përcjellë albora.ch.

Marketing

Aktualisht nuk dihet ende se cilat masa do të diskutohen në detaje, por Austrisë ndoshta do t’i duhet të llogarisë me shtrëngimin e masave.

Ekspertët kanë supozuar prej ditësh se procesi i infeksionit do të përshpejtohet masivisht në ditët dhe javët e ardhshme.

Shtrëngimi i masave ka të ngjarë të jetë i pashmangshëm.

 Epidemiologu Gerald Gartlehner, është i sigurt për këtë.

 “Unë mendoj se patjetër do të arrijmë shifra rekorde. Që Omikron të mos lërë të shpërthejnë plotësisht rastet me Corona në Austri , me siguri do të vijnë masa të reja”, thotë ai.

Ne Austri Individët e pavaksinuar duhet të kryejnë një test antigjeni çdo ditë dhe të kenë një test të vlefshëm PCR.

Në Austri një kërkesë e përgjithshme vaksinimi do të zbatohet nga 1 shkurt 2022 .

Kjo rezolutë u miratua në fund të nëntorit së bashku me një bllokim katër-javor që përfundoi më 13 dhjetor.

Pavarësisht rregullave strikte, numri i rasteve në Austri  është rritur sërish. /albora.ch/

Marketing