Kontrolli civil francez i trafikut ajror u ka kërkuar kompanive ajrore që të anulojnë çdo të dytin fluturim për shkak të një greve nga kontrollorët e trafikut ajror të premten, shkruajnë mediat, austriake, përcjell Albora.ch.

Marketing

 Si rezultat i sindikatës së kontrollorëve të trafikut ajror SNCTA që bën thirrje për një grevë, DGAC  paralajmëroi të martën se “anulimet e fluturimeve dhe vonesat e konsiderueshme priten në të gjithë bordin”. Pasagjerëve u kërkohet të shtyjnë udhëtimin e tyre nëse është e mundur dhe të kontrollojnë me kompaninë e tyre ajrore për statusin e fluturimit të tyre.

Grevë mbi inflacionin

Greva mund të prekë të gjithë trafikun ajror evropian. Kontrolli i trafikut ajror tha se ishte “duke punuar me menaxherin e rrjetit evropian (Eurocontrol) për t’u ofruar kompanive ajrore masa për të anashkaluar hapësirën ajrore kombëtare”.

SNCTA përmendi “nivelin aktual të inflacionit” si justifikim për grevën e saj.

Në fillim të shtatorit, një grevë njëditore shpërtheu në linjën ajrore gjermane Lufthansa . Meqenëse nuk mund të arrihej asnjë marrëveshje në fillim, pilotët në fjalë kërcënuan të hynin sërish në grevë. Kjo u shmang në momentin e fundit.

 Sipas informacioneve të agjencisë së lajmeve DPA, të dyja palët ranë dakord në Frankfurt. Nuk u dhanë detaje.

Marketing