Ukraina do të bëhet një kandidate zyrtare për anëtarësimin në Bashkimin Evropian të enjten në një vendim simbolik, por moral pas pushtimit rus, thanë të martën ministrat dhe diplomatët.

Marketing

Udhëheqësit e BE-së në Bruksel pritet të nënshkruajnë rekomandimin e javës së kaluar nga Komisioni Evropian, ekzekutivi i BE-së. Pas disa ditësh diskutimesh të brendshme të BE-së, asnjë kundërshtim midis 27 vendeve anëtare nuk është shfaqur, thanë tre diplomatë për Reuters.

“Ne po punojmë drejt pikës ku i themi Putinit se Ukraina i përket Evropës, se ne gjithashtu do të mbrojmë vlerat që mbron Ukraina”, u tha gazetarëve ministri i Punëve të Jashtme të Luksemburgut, Jean Asselborn, përpara një takimi me ministra të tjerë të BE-së.

Moldavia gjithashtu është pothuajse e sigurt se do t’i jepet statusi i kandidatit, thanë diplomatët, megjithëse Gjeorgjia duhet të përmbushë kushtet, domethënë të kapërcejë ngërçin politik në vend.

Marketing