Verën e kaluar, Swiss ishte kompania e parë zvicerane që prezantoi vaksinat e detyrueshme për personelin fluturues. Kushdo që nuk është vaksinuar deri në dhjetor do të njoftohet për përfundimin. Tani linja ajrore po nxjerr në rrugë njerëzit e parë që nuk duan të vaksinohen.

Marketing

“Javën e kaluar, si pjesë e procedurës hap pas hapi për ekuipazhin e kabinës, u njoftuan pushimet nga puna në fund të prillit”, konfirmon zëdhënësi zviceran Marco Lipp. Grupi nuk dëshiron të komunikojë se sa punëtorë do të humbasin punën e tyre, shkruan 20 minuten, transmeton albora.ch.

Sipas Lipp, punëtorët ishin ata që vendosën kundër vaksinimit. “Anëtarët e ekuipazhit pa certifikatë vaksinimi ose kanë zgjedhur një marrëdhënie pune të përkohshme, të fjetur ose janë në të ashtuquajturin proces me faza.”

Swiss i informoi ata që ishin larguar nga puna për vendet e lira të punës në kompani për të cilat mund të aplikonin. Këto përfshijnë veçanërisht punët në qendrat e shërbimit zviceran në Bazel.

Nga shkurti deri në fund të prillit, punëtorët në fjalë do të jenë në fazën e largimit. “Ato nuk janë përdorur për operacione fluturimi që nga dhjetori. Ata mbështeten nga një ofrues i specializuar i shërbimit të zëvendësimit në riorientimin e tyre profesional”, vazhdoi zëdhënësi.

Për shkak të valës Omikron, zviceranët gjithashtu luftuan me mungesën e stafit. Të paktën një fluturim duhej anuluar. Megjithatë, siç thekson Sëiss, pushimet aktuale nga puna nuk kanë ndikim të madh në operacionet e fluturimit.

“Mungesat e stafit janë zvogëluar dukshëm që nga mesi i janarit. Nga njëra anë ka pasur më pak raporte për pushime mjekësore, nga ana tjetër po ndjejmë periudhën e shkurtuar të karantinës dhe izolimit dhe kemi prodhim më të ulët se në fund të vitit”, thotë Lipp.

Për shkak të numrit më të madh të fluturimeve, Swiss planifikon të rezervojë më shumë rezerva për stafin fluturues për fundjavë. Pavarësisht nga pandemia aktuale, Swiss ka plane të brendshme emergjente për tu marrë me çdo mungesë stafi, sipas linjës ajrore. /albora.ch/

Marketing