Bernë – Qeveria zvicerane po përgatitet për një mungesë të mundshme të gazit dhe ka hartuar një plan në rast se nuk ka gaz të mjaftueshëm për të mbuluar nevojat.

Marketing

Nëse nuk mjaftojnë apelet për kursime dhe kalimi në naftë, sipas planit të qeverisë, konsumi i gazit do të racionalizohet.

Në fazën e parë, familjet dhe shërbimet sociale do të merrnin gaz pa kufizime.

Megjithatë, konsumatorët e tjerë do të përballeshin me kontingjente të paracaktuara të gazit.

Zvicra nuk ka objektet e veta të depozitimit të gazit dhe është plotësisht e varur nga importi.

Deri në tre të katërtat e dërgesave të gazit vijnë nga Gjermania, kështu që Zvicra do të preket automatikisht në rast të mungesës së gazit në Gjermani.

Foto: Pixabay

Marketing