Marketing

Alain Berset do të ishte në favor të heqjes së të gjitha masave qush neswr, duke përfshirë edhe detyrimin për të mbajtur një maskë pothuajse kudo. Por në këtë pikë të fundit, ende mbeten pyetje.

Zvicra do të përgatitej për hapin e madh drejt normalitetit. Këshilli Federal do të përcaktojë nesër fazat e reja të lehtësimit dhe sipas shtypit francez do të shkojë me një goditje drejt fundit të kufizimeve, siç parashikohet nga varianti i parë i vënë në konsultim me kantonet.

Kërkesa për certifikatën Covid për restorantet, qendrat e fitnesit dhe objektet kulturore do të bjerë. Jo vetem. Gjithashtu do të hiqen kufizimet për takimet private në prani të personave të pavaksinuar.

Maska po apo jo?

Pyetjet mbeten për detyrimin e maskës. Sipas Blick, Këshilli Federal dëshiron të veprojë me kujdes. Prandaj, mjetet e mbrojtjes mund të qëndrojnë në transportin publik dhe në institucionet shëndetësore për të mbrojtur njerëzit në rrezik (gjatë konsultimit 21 kantone, përfshirë Ticino, ishin shprehur në favor të maskës në transportin publik).

Në vendin e punës dhe në dyqane, si dhe në ngjarje dhe shkolla, detyrimi mund të bjerë. Në këtë rast, Berset dëshiron t’ua lërë përgjegjësinë kantoneve. Debati nesër në Këshillin Federal do të jetë vendimtar.

Propozimi i Bersetit nuk do të gjente asnjë pengesë në qeveri, me kolegë që do të ishin gati t’u thonë lamtumirë kufizimeve. Nëse Këshilli Federal vendos në favor të propozimit të Bersetit, revokimi i masave mund të hyjë në fuqi që të enjten më 17 shkurt./albora.ch/

Marketing