Pas një shorti special në Euromillions, Zvicra ka katër milionerë të rinj.

Marketing

Në Zvicër, katër persona janë më të pasur nga një milion franga secili. Fushata “Rain of Milions” mbrëmjen e së premtes solli gjithsej njëqind pjesëmarrës secili nga një milion euro ose 997,467 franga, siç njoftoi Loterie Romande. Mes tyre edhe katër me fat nga Zvicra.

Aksioni u zhvillua paralelisht me shortin e rregullt të Euromillions. Askush nuk e kishte marrë me mend kombinimin fitues të premten, siç quhej atëherë.

Sipas Lottery Romande, xhekpoti për shortin e radhës do të jetë 36 milionë CHF.

Xhekpoti rekord ishte mbi 2 miliardë dollarë

Në Euromillions, pesë numra fitues midis 1 dhe 50 dhe 2 yje nxirren nga seria e numrave 1 deri në 12. Qëllimi i Euromillions është të hamendësojë sa më shumë nga numrat fitues. Sa më shumë numra dhe yje të jenë të saktë, aq më e lartë është fitorja. Nëse një lojtar i bixhozit i merr me mend të gjithë numrat dhe yjet në mënyrë korrekte brenda një basti, ai e thyen xhekpotin.

Më 15 tetor 2022, një grua e re nga Polinezia Franceze arriti çmimin më të madh të Euromillions në histori deri më sot. Numrat 21, 26, 31, 34, 49 dhe yjet 2 dhe 5 i dhanë asaj ekuivalentin e 235 milionë frangave.

Fituesja e rekordeve i tha kompanisë franceze të lotarisë La Française des Jeux se ajo kishte luajtur llotarinë për herë të parë. Me fatin e papritur, ajo dëshiron të udhëtojë nëpër botë. Ajo gjithashtu dëshiron të investojë para dhe të dhurojë për bamirësi. Ndryshe, ajo ka dashur të “mbetet modeste – dhe të vazhdojë të ecë zbathur”. Më shumë para janë paguar në dhjetor. Një djalë me fat vuri bast në numrat e duhur në Euromillions dhe fitoi 141.2 milionë franga.

Në SHBA, dimensionet janë edhe më të ashpra. Një djalosh me fat kohët e fundit fitoi një 1.35 miliardë dollarë amerikanë këtu – dhe atë në ditën e supozuar të pafat të premten, më 13. 04 miliardë dollarë.

Marketing