Ndërsa Zvicra është e njohur për aftësitë e saj organizative dhe vëmendjen ndaj detajeve, këto aftësi nuk shfaqen gjithmonë në situata emergjente, sipas një raporti të ri nga Kancelaria Federale.

Marketing

Megjithëse një “strategji e përgjithshme ishte e njohur” gjatë pandemisë Covid, “menaxhimi i krizës largpamës ndonjëherë ka munguar”, tha kancelari Walter Turnheer për mediat në Bernë të mërkurën.

Ai përmendi “përgatitjen e pamjaftueshme të administratës federale dhe kantoneve për përmasat e valës së dytë të pandemisë, në vjeshtën e vitit 2020”. Konkretisht, “përkundër rritjes së numrit të rasteve, qeveritë kantonale hezituan të ndërmarrin veprime dhe u ndanë se cilat të ndërmerren. Kishte mosmarrëveshje midis kantoneve dhe midis kantoneve dhe autoriteteve federale”.

Turnheer arriti në përfundimin se pasi “do të ketë kriza të tjera të papritura, si me Ukrainën, ne duhet të kemi struktura të mira, por proceset tona politike janë relativisht të gjata. Dhe krizat nuk presin”.

Foto: Arkiv

Marketing