Ambasada u mbyll në fund të shkurtit, pasi pushtimi rus i Ukrainës çoi në frikën se kryeqyteti ukrainas do të vihej nën granatime të zgjatura. Edhe vende të tjera mbyllën përfaqësitë e tyre në atë kohë.

Marketing

Pothuajse tre muaj më vonë, ministria e jashtme tha se një vlerësim kishte përcaktuar se situata në Kiev tani ishte “mjaft e sigurt” për të garantuar një rihapje. Pesë personel, përfshirë ambasadorin Claude Wild, do të ktheheshin “gjatë ditëve të ardhshme”.

Stafi vendor gjithashtu do të vazhdojë të punësohet. Ministria tha se nëse situata përkeqësohet dhe “krihet një emergjencë”, stafi i ambasadës do të jetë i përgatitur të largohet përsëri në një njoftim të shkurtër, transmeton swissinfo.ch.

Prioritetet e stafit diplomatik gjatë periudhës së ardhshme – përveç projekteve humanitare dhe zhvillimore dhe zyrave të mira – do të koordinohen me autoritetet ukrainase përpara Konferencës së Reformës së Ukrainës që do të mbahet në qytetin zviceran të Lugano më 4 dhe 5 korrik. Kjo ngjarje ishte planifikuar që shumë përpara luftës.

Ministria e Jashtme tha se përfaqësuesit e më shumë se 40 vendeve janë tani fizikisht në terren në Kiev përsëri.

Foto: Pixabay

Marketing