Zvicra dhe Gjeorgjia kanë rënë dakord për një deklaratë të synimit për partneritet për migracionin.

Marketing

Gjatë një vizite në Tbilisi, Ministrja e Drejtësisë Karin Keller-Sutter nënshkroi të mërkurën një memorandum mirëkuptimi për të qeverisur aspekte të ndryshme të bashkëpunimit të planifikuar.

Ajo u takua me homologun e saj gjeorgjian, Rati Bregadze, dhe ministrin e brendshëm, Vakhtang Gomelauri.

Ministria zvicerane e drejtësisë tha se marrëveshja po nxit një partneritet të gjatë për çështjet e migracionit midis dy vendeve, transmeton swissinfo.ch.

Zvicra është gjithashtu aktive në promovimin e paqes në Gjeorgji dhe ka një mandat që nga viti 2009 për të përfaqësuar interesat diplomatike të Rusisë në Tbilisi dhe ato të Gjeorgjisë në Moskë.

Partneriteti i migracionit me Gjeorgjinë është i shtati i këtij lloji i nënshkruar midis Zvicrës dhe një shteti tjetër që nga viti 2009.

Qëllimi i marrëveshjeve të tilla bashkëpunimi është një “qasje gjithëpërfshirëse globale ndaj migracionit duke marrë parasysh interesat e fituara të Zvicrës, ato të vendit partner dhe ato të vetë emigrantëve”, thekson Sekretariati Shtetëror për Migracionin.

Në të kaluarën kritikët argumentuan se Zvicra po fokusohet shumë në dëbimin e azilkërkuesve të refuzuar dhe nuk këmbëngul mjaftueshëm për të drejtat humanitare në vendet partnere.

Marketing