Një vit pas diplomimit, 93% e të diplomuarve terciar thanë se punojnë në përputhje me atë që kanë studiuar gjatë trainimit apo me kualifikimet e tyre të specialistëve.

Marketing

Ky rezultat u arrit edhe falë kohës kur filloi të kryhej aktiviteti i ri, si dhe për numrin e vendeve të lira për rajon.

Deri më sot, pjesa e të diplomuarve që përfshihen në këtë përkufizim shkon midis 1% (njerëz me diplomë nga një shkollë e lartë pedagogjike) dhe 10% (njerëz me një certifikatë profesionale federale), raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

73% e njerëzve në posedim të një çertifikate federale profesionale dhe 78% e atyre që zotërojnë një diplomë federale kanë hyrë tashmë në kompani përpara se të përfundojnë studimet e tyre./albora.ch/

Marketing