Marketing

Raportimet e mediave sa i përket pandemisë globale të koronavirusit, i ka kritikuar këshilltari Federal, Ueli Maurer.

“Në Zvicër, presioni nga media ka bërë që masat të shtrëngohen në një masë ndoshta të panevojshme. Omicron vështirë se çon në progresion të rëndë të sëmundjes, kështu që ju mund ta normalizoni gradualisht atë”, thotë këshilltari Federal i Cyrihut Ueli Maurer në një intervistë për “Aargauer Zeitung”.

Në retrospektivë, dikush mund të pyesë veten nëse kishte pritur shumë gjatë për t’u normalizuar?!

“Për mua, politika bazohej gjithmonë në tre shtylla: mbrojtja e shëndetit, zbutja e pasojave ekonomike, mbajtja gjallë e shoqërisë. Fillimisht thuajse gjithçka kishte të bënte me shëndetin, por tani po merren parasysh fakte të tjera”, u shpreh ai. /blue/

 “Nëse konfirmohet ky konstatim, të gjitha masat mund të hiqen. Tendencat e para janë inkurajuese, por është ende herët për të vendosur”, paralajmëroi Këshilli Federal.

Maurer reagon në mënyrë kritike ndaj indikacionit se paralajmërimi i BAG se deri në 10 – 15 për qind e fuqisë punëtore mund të infektohen në të njëjtën kohë, duket se nuk është përmbushur.

“Kur ekspertët hartojnë skenarë të tillë, media shpesh portretizon vetëm skenarin e rastit më të keq. Kjo jep një pamje të njëanshme. Por media ka nevojë për një titull çdo ditë”, thotë ai.

“Hip përkeqësimi” për shkak të presionit mediatik

Fatkeqësisht, mediat kontribuan shumë në këtë mjerim, sepse ato promovuan vetëm më të keqen.

“Nuk duhet nënvlerësuar dëmi që ka shkaktuar media. Jo më pak nën këtë presion, Këshilli Federal, Parlamenti dhe kantonet vendosën për masa që, në retrospektivë, mund të mos ishin të nevojshme në masën e kërkuar. Ky është qortimi im për mediat”, vuri në pah Maurer.

Ueli Maurer hedh poshtë pyetjen nëse Këshilli Federal po udhëhiqet nga media.

“Mediat, megjithatë, logjikisht kontribuojnë në formimin e opinioneve në publik dhe fatkeqësisht edhe tek autoritetet. Kjo ndikon në humor”, vazhdoi këshilltari Federal Maurer.

Ai komentoi edhe ndikimin e medias edhe ne aspektin politik.

“Presioni mediatik mbi politikën ishte i madh, nuk kishte vetëm një zhurmë shtrënguese në Këshillin Federal. Masat e synuara, të diferencuara si mbrojtja e grupeve vulnerabël pothuajse nuk ishin më të mundshme, jo: duhej mbyllur dhe shtrënguar në përgjithësi”.

Këshilli Federal nuk e pranon kundërshtimin e intervistuesit se falë mediave, njerëzit mund të ishin sjellë më me përgjegjësi dhe të kujdesshëm, në mënyrë që të mos ishin të nevojshme masa të ngurta shtetërore në Zvicër.

“E di që gazetarët nuk e marrin mirë kritikën e medias (qesh). Le të mos e bëjnë”, përfundoi këshilltari Federal Maurer. /albora.ch/

Marketing