Marketing

Këshilli Kombëtar miratoi sot një nismë parlamentare të Franz Grüter për heqjen e TVSH-së nga taksat dhe taksat e karburantit.

Politikanët vazhdojnë të jenë të shqetësuar për rritjen e çmimit të benzinës. Për këtë arsye, sot Këshilli Kombëtar miratoi (105 vota kundër 84 dhe 4 abstenime) nismën parlamentare të Franz Grüter (PLR/LU) për heqjen e TVSH-së nga taksat dhe detyrimet për karburantet, transmeton albora.ch.

Tatimi mbi vlerën e shtuar aktualisht vendoset mbi çmimin e plotë të karburantit dhe për rrjedhojë edhe mbi taksat dhe shtesat e ndryshme që e përbëjnë atë. Me pak fjalë, “ju paguani një taksë mbi taksën”, denoncuan Lucernese. “Të ardhurat më të ulëta për shtetin do të kompensohen nga lehtësimi për qytetarët dhe rrjedhimisht nga fuqia më e madhe blerëse,” shtoi Céline Amaudruz (UDC / GE).

TVSH-ja, si taksë e përgjithshme mbi konsumin, paguhet për të gjithë shumën e nevojshme për të blerë një mall konsumi. Prandaj, përbërja e çmimit nuk është e rëndësishme, u përgjigj Kilian Baumann (Verdi / BE).

Për më tepër, modifikimi i kërkuar do të ishte pothuajse i pamundur për t’u zbatuar në praktikë dhe do të gjeneronte një barrë të lartë administrative për administratën dhe ekonominë private, vazhdoi Bernese, i cili kujtoi gjithashtu të ardhurat më të ulëta të pritshme në rendin e 240 milionë frangave në vit.

Nga ana tjetër, Këshilli Kombëtar hodhi poshtë, me 79 dhe 4 abstenime, nismën parlamentare të Erich Hess (UDC/BE) që kërkonte ndalimin e mbledhjes së TVSH-së për të gjitha taksat dhe detyrimet. Propozimi i fundit do të kishte gjeneruar të ardhura të humbura prej rreth 600 milionë franga në vit./albora.ch/

Marketing