Në Zvicër, gratë janë ende të nën-përfaqësuara në shkencë dhe inxhinieri, në krahasimin evropian.

Marketing

Spanja, Skandinavia dhe disa zona të Evropës Verilindore kanë një përqindje femërore prej 50% ose më shumë.

Sipas zyrës statistikore të BE Eurostat, norma e grave në shkencë dhe inxhinieri në Zvicër është midis 41 dhe 45%, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Me 9.4% të të diplomuarve universitarë në popullsi, Zvicra është në krye të renditjes, sipas të dhënave të Eurostat. Vetëm në Suedinë lindore përqindja e të diplomuarve është më e lartë.

Sa u përket burrave me arsim terciar, Zvicra është në vendin e pestë me 10.9% dhe në vendin e katërt për gratë me 7.9%./albora.ch/.

Marketing