Sipas të dhënave nga Zyra Federale e Shëndetit Publik dhe Zyra Federale e Statistikave, në gjashtë javët e fundit të 2021, është vërejtur vdekshmëri e tepërt në mesin e të moshuarve mbi 65 vjeç në Zvicër.

Konkretisht, rreth 814 njerëz mbi moshën 65 vjeç vdiqën më shumë se sa pritej.

E tash në kohën kur numri i personave që kanë vdekur nga ose me Covid-19 është zbritur, si mund të shpjegohet kjo “vdekshmëri e tepërt e papritur”?

Marketing

Këtë e përmbledh “Weltwoche” në numrin e tij të fundit dhe krijon një lidhje me vaksinimin përforcues, i cili filloi në Zvicër javët e fundit.

A është përforcuesi përgjegjës për këtë vdekshmëri të tepërt?

Sipas Swissmedic, kjo është shumë e pamundur. Studimet e kryera deri më sot nuk kanë qenë në gjendje të tregojnë ndonjë rritje të vdekshmërisë në lidhje me vaksinat kundër koronës, transmeton albora.ch.

Nga raportet për efektet anësore të dyshuara të padëshiruara të vaksinimeve të vlerësuara deri më tani, nuk ka asnjë provë, as në Zvicër dhe as në nivel ndërkombëtar, që vaksinat përforcuese të kenë çuar në vdekshmëri të tepërt.

Shkalla në të cilën vaksinimi përforcues është përgjegjës për vdekshmërinë e tepërt nuk mund të sqarohet përfundimisht. Kur u pyetën, ekspertët e fushës së epidemiologjisë dhe infektiologjisë nuk deshën të komentojnë këtë pyetje./albora.ch/

Marketing