Rritja e “Raiffeisen” në çmimet e shtëpive ka vënë në rënie të blerësve, shumë nga të cilët nuk janë në gjendje t’i përmbahen këtij evolucioni.

Marketing

Sipas indeksit të transaksioneve të bankës, vitin e kaluar çmimet e shtëpive një familjare u rritën me 10.3% krahasuar me 2020 dhe ato të apartamenteve me 7.2%, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Meqënëse të ardhurat dhe pasuritë e pronarëve të mundshëm nuk janë në gjendje t’i përmbahen rritjes së çmimeve, rrethi i blerësve dhe për këtë arsye kërkesa për pronësinë e shtëpive në fakt duhet të ulet teorikisht, pa një injektim të mëtejshëm të kapitalit.

“Raiffeisen” një institucion shumë aktiv në frontin e hipotekës, kujton se si zviceranët janë kampionë bote të padiskutueshëm të borxhit.

Sipas ekonomistëve të institutit, megjithatë, frika rreth kësaj gjendje duhet të relativizohet shumë, sepse borxhet kompensohet nga pasuritë familjare, të cilat janë më shumë se pesë herë më të mëdha./albora.ch/.

Marketing