Volodymyr Zelensky ka zhvilluar pak kohë më parë një takim me kryeministrin portugez Antonio Costa.

Marketing

Pas atij takimi ai tha se ka 22 milionë tonë ushqime kanë ngecur në portet e Ukrainës dhe zgjidhje të ndryshme janë duke u shqyrtuar për të zgjidhur këtë çështje.

Agjencia e lajmeve Interfax-Ukraine e citoi atë duke thënë se Rusia kishte bllokuar “të gjitha opsionet e detit për eksportimin e produkteve ushqimore” dhe se Rusia “po e vidhte atë në heshtje”.

“Gruri po dërgohet diku apo tjetër. Ne e dimë se ku është ai diku apo tjetër,” tha Zelensky.

Ai shtoi se portet mund të zhbllokohen me mjete ushtarake dhe kjo ishte arsyeja pse Ukraina po bënte thirrje për armë nga aleatët.

Marketing