Rritja e primeve ka bërë që kompanitë e sigurimeve shëndetësore të mbingarkohen nga kambialet. Kjo ka ndikim tek të siguruarit dhe në sistemin e kujdesit shëndetësor, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Albora.ch.

Marketing

Më shumë se një e katërta e zviceranëve të siguruar kanë ndërruar kompaninë e tyre të sigurimit shëndetësor. Kartat e reja të sigurimit duhet të ishin lëshuar deri në fund të vitit.

Kartat në formatin e kartës së kreditit lëshohen nga një filial i shoqatës së sigurimeve shëndetësore Santesuisse . Zëdhënësi i shoqatës Manuel Ackermann konfirmon se vonesa ka të bëjë me numrin jashtëzakonisht të madh të ndryshimeve. Konkretisht, janë marrë tre herë më shumë porosi se zakonisht.

Konsumatorët në KPT u rritën me 40 për qind

Rreth 20,000 karta ende mungojnë nga Helsana. Ka pak më pak në CSS, ku 14,500 njerëz janë ende në pritje të një karte të re. Sipas të dyja kompanive të sigurimeve shëndetësore, ato duhet të lëshohen deri në fund të muajit. Numri i klientëve të rinj në KPT, i cili ka prime relativisht të ulëta, është veçanërisht i lartë. Baza e klientëve është rritur me 40 për qind.

Pasojat e mungesës së një karte sigurimi

Sidomos kur udhëtoni, kartela e sigurimit që mungon mund të bëhet problem. Mjekët atje janë mësuar të marrin një kartë sigurimi nga pacientë të huaj. “Spitalet mund të kërkojnë një kartë krediti për të siguruar që shpenzimet të mbulohen,” thotë Felix Schneuwly, ekspert i sigurimeve shëndetësore nga shërbimi i krahasimit Comparis . Për çdo lloj qëndrimi jashtë vendit, Manuel Ackermann nga Santesuisse rekomandon të mbani me vete një certifikatë zëvendësimi. Kjo më pas mund të paraqitet nëse keni nevojë të shkoni te mjeku gjatë qëndrimit tuaj jashtë vendit.

Marketing