Zgjatja e lejes së qëndrimit mund të kërkojë një vit, pavarësisht alarmit të lëshuar në pranverë.

Marketing

Ripërtëritja e lejes së drejtimit B në Gjenevë kërkon gjithmonë një kohë të gjatë.

Në qershor, sindikatat ngritën alarmin, duke ndjekur gjurmët e komitetit të kontrollit të administrimit: rinisja e një leje qëndrimi mund të marrë deri në një vit, raporton msn, përcjellë albora.ch.

Kristo Ivanov, VICE SVP dhe Marianne Halle, nga Qendra e Kontaktit për Emigrantët Zviceranë, bëjnë të njëjtin vëzhgim. Ky i fundit është i habitur se në disa raste, këto afate zbatohen për dosjet e lehta, pa asnjë problem.

Kantoni, nëpërmjet Laurent Paoliello, tregon se koha mesatare për të rinovuar lejet është 30 ditë, por të gjitha kategoritë të kombinuara ndërsa sindikatat kryesisht kritikojnë vonesat lidhur me lejet B.

Ai shton gjithashtu se në fillim të vitit vonesat u ndikuan nga mungesat lidhur me Covidin dhe se përparësia e disa llojeve të lejeve të tilla si ripërtëritja e lejeve kufitare ka shkaktuar vonesa për lejet B./albora.ch/

Marketing