Moti prej ditësh po prezantohet nga ana e tij miqësore dhe mbi të gjitha e ngrohtë! Për shembull, deri në Krishtlindje nuk kishte asnjë gjurmë dëbore. Në vend të kësaj, temperaturat u rritën deri në 15 gradë. Dhe viti do të përfundojë shumë i butë. Sidomos në ndërrim të vitit, ka edhe tregues për temperaturat më të larta të fazës aktuale të ngrohtë, shkruajnë mediat austriake, përcjell Albora.ch.

Marketing

31 dhjetori ka disa orë diell për të ofruar, ndërsa shiu i dobët lokal në veri dhe lindje do të ulet nga mesdita dhe do të zbutet gjithnjë e më shumë. Nata e Vitit të Ri atëherë është përgjithësisht e thatë dhe jashtëzakonisht e butë, veçanërisht në vargmalet e ulëta malore.

Me një erë jugore freskuese të shpejtë dhe një erë në anën veriore të Alpeve, temperaturat do të rriten në 9 deri në 18 gradë , vetëm nga pellgu i Lienz-it dhe Klagenfurt deri në Luginën e Murit të Epërm do të mbetet më i ftohtë në vende me vlera rreth 5 gradë.

“Praktikisht gjithçka e kuqe”

Megjithatë, jo vetëm që është vërtet e ngrohtë në Austri në fund të vitit, por në përgjithësi në të gjithë Evropën. Një hartë e motit nga ekspertët e Unwetterzentrale (uwz.at) në Twitter tregon qartë se sa ngrohtë do të jetë në fund të vitit 2022. “Praktikisht gjithçka është e kuqe, kjo do të thotë shumë e ngrohtë”, thuhet në postim. Hotspot është Evropa Qendrore me “efekte foehn” – termometri i fqinjëve tanë në Gjermani, për shembull, duhet të tregojë rreth 20 gradë në natën e Vitit të Ri!

Meqë ra fjala: nuk do të jetë hera e parë që në fund të vitit do të jetë vërtet ngrohtë në Austri. Kështu ndodhi një vit më parë, nata e Vitit të Ri 2021 ishte deri në 18 gradë, madje edhe natën e Vitit të Ri temperaturat në lindje të vendit ishin ndërmjet 13 dhe 16 gradë. Në Berndorf (rrethi i Badenit) vitin e kaluar u mat një 18.3 gradë.

Mundësia deri në 20 gradë

Mbetet për t’u parë nëse kjo “kaheja më e ngrohtë e vitit” deri më sot mund të jetë në këtë vit. Sepse sidomos në natën e Vitit të Ri mund të ftohet ndjeshëm në lartësi të ulëta dhe mund të bjerë mjegulla. Por sipas gjendjes aktuale, maksimumi dyshifror priten gjatë ditës, me vlerat më të larta në lartësitë mesatare përgjatë anës veriore të Alpeve dhe në lindje. Këtu 13 deri në 17 gradë janë shpesh të mundshme dhe madje 18 deri në 20 gradë në nivel lokal janë të mundshme! Normale në këtë periudhë të vitit në fakt do të ishin temperaturat maksimale rreth tre gradë në kryeqytetet e shteteve.

Marketing