Temperatura, kolla dhe humbja e shqisës së shijimit ose nuhatjes janë në plan të dytë me variantin mbizotërues aktualisht BA.5, shkruajnë mediat austriake, përcjell Albora.ch.

Marketing

Kohët e fundit, numri i personave me koronavirus është rritur sërish në mbarë botën. Përgjegjës për këtë është nënvarianti i omicron aktualisht mbizotërues BA.5 . Edhe pse ende nuk është hulumtuar mjaftueshëm, konsiderohet të jetë varianti më ngjitës i koronës deri më sot. Megjithatë, deri më tani ka pasur edhe kurse më pak të rënda.

Megjithatë, vala ka rritur shpejtësinë e fundit, veçanërisht në Britaninë e Madhe“Nuk ka asnjë shenjë se infeksionet po bien, por po i afrohen niveleve të vërejtura për herë të fundit në mars në kulmin e valës BA.2,” tha për mediat Sarah Crofts, një eksperte në Zyrën Kombëtare të Statistikave të Mbretërisë së Bashkuar (ONS).

Djersitje natën dhe ëndrra të qarta

Njerëzit e prekur mund të regjistrojnë simptomat e tyre atje në të ashtuquajturin aplikacion ZOE. Si pjesë e studimit React-1 nga Imperial College London, mund të vlerësohen të dhënat nga 17,500 pjesëmarrës që rezultuan pozitivë në javën e kaluar – me një rezultat interesant: doli që BA.5 ishte krejtësisht ndryshe dhe shfaqen simptoma të reja sesa përpara.

Për shembull, ethet, kolla dhe humbja e shijes ose nuhatjes duket të jenë më pak të zakonshme në variantin BA.5. Në vend të kësaj, njerëzit e infektuar raportojnë gjithnjë e më shumë simptoma klasike të ftohjes dhe gripit. Djersitjet e natës dhe ëndrrat shumë intensive janë veçanërisht të dukshme tani – simptoma që nuk njiheshin në këtë masë nga variantet e mëparshme. Disa raportuan gjithashtu një fenomen të quajtur ëndrra të qarta. Njerëzit në ëndërr bëhen të vetëdijshëm se po ëndërrojnë dhe mund të kontrollojnë atë që po ndodh.

Albora.ch.

Marketing