Vala e falimentimeve po vjen. Ky është titulli i shërbimit të informacionit të biznesit Dun & Bradstreet në studimin aktual. Nga janari deri në nëntor 2022, paaftësia paguese e korporatave në Zvicër u rrit me 21 për qind, shkruan Blick, përcjell Albora.ch.

Marketing

Konkretisht, sipas njoftimit të së premtes, ka pasur 4349 falimentime. Si më parë, rritja e paaftësisë paguese ishte veçanërisht e fortë në Cyrih (+38%), e ndjekur nga Zvicra Qendrore (+25%). Me një rritje të falimentimeve prej vetëm 10 për qind, Zvicra lindore është ende në pozitën më të mirë, ndërsa falimentimet në Zvicrën veriperëndimore u rritën me 11 për qind.

Ekspertët vunë re se disa sektorë kishin një rrezik të rritur masivisht të falimentimit. Për kompanitë në industrinë e drurit dhe mobiljeve, rreziku është 4.4 herë më i lartë se mesatarja zvicerane në të gjithë sektorët. Rreziku është 3.3 herë më i lartë në bizneset artizanale dhe 2.7 herë në industrinë e hotelerisë.

Në të njëjtën kohë me rritjen e mprehtë të paaftësisë paguese, numri i bizneseve fillestare ra paksa me 1 përqind në 45,069 në nëntor. Vetëm në Cyrih u themeluan 3 përqind më shumë biznese të reja. Megjithatë, ka edhe disa sektorë në bum si sektori i pasurive të paluajtshme dhe kompanitë për prodhimin e mallrave të qëndrueshme.

Sipas një vlerësimi të Creditreform, niveli i përfshirjes u rrit me 33 për qind në njëmbëdhjetë muajt e parë.

Marketing