Vala e inflacionit po prek shumë austriakë. Një gruaje vjeneze duhej të hiqte dorë nga studimet për të mbështetur financiarisht nënën e saj, shkruan sot heute, përcjell Albora.ch.

Marketing

Në të gjithë Austrinë, njerëzit janë të prekur nga inflacioni i madh dhe rritja e kostove të energjisë. Jo vetëm çmimet e karburanteve, por edhe gazi, rryma dhe sendet ushqimore janë më të shtrenjta se sa kanë qenë për një kohë të gjatë. Një grua 42-vjeçare nga Vjena është goditur veçanërisht nga spiralja e çmimeve, si shumë të tjera. Disa vite më parë, Martina* ( emri dhe mosha e ndryshuar nga redaktori* ) u sëmur nga kanceri. Që atëherë asaj i është dashur të marrë mjekim përgjithmonë dhe, sipas deklaratave të saj, nuk është në gjendje të punojë. Ajo jeton me të ardhurat minimale dhe jeton në ndërtesën komunale Favoritner Karl-Wrba-Hof.

Vjenezët mbeten 60 euro për ushqime

Vetë Martina përfiton përfitime të ndryshme sociale për shkak të të ardhurave të ulëta. Por sipas saj, këto nuk mjaftojnë më për të bërë një jetë të qetë me çmimet e rritura. Mbi të gjitha, kostot e energjisë i bëjnë gjërat të vështira për vjenezët. Apartamenti prej 90 metrash katrorë kushton aktualisht pak më pak se 700 euro, plus 200 euro të tjera për energjinë elektrike dhe ngrohjen. “Pas zbritjes së të gjitha shpenzimeve fikse, më mbeten rreth 60 euro”, shpjegon Martina. Atëherë e vetmja gjë që mbetet është të shkosh në tregun social – dhe madje edhe atje ngushtohet me buxhetin në dispozicion. 

Vajza hoqi dorë nga studimet për të ndihmuar nënën

“Vajza ime studioi për dy semestra. Tani ajo duhej të linte studimet për të shkuar në punë dhe për të më ndihmuar me shpenzimet fikse”, ankohet vjenezja në bisedën ” Sot “. Nëse situata e përgjithshme nuk ndryshon, gjë që duket e mundshme, ajo do të duhet të heqë dorë nga banesa e saj e këshillit dhe të kalojë në një banesë më të vogël dhe në të njëjtën kohë më të lirë. Se si do të vazhdojnë gjërat me dy vienezet mbetet e paqartë. Ata të paktën shpresojnë se situata e pasigurt do të lehtësohet së shpejti. 

Marketing