Prokuroria e Përgjithshme e Ekuadorit ka kryer kontrolle në 2 provinca pasi dyshohej për një strukturë që lëshonte viza të parregullta për shtetas të huaj, përfshirë këtu edhe shqiptarë.

Marketing

Sipas mediave vendase, pesë bastisje u kryen në provincat El Oro dhe Guayas. Prokuroria Publike nuk ka dhënë detaje nëse ka arrestuar të dyshuar në kuadër të hetimeve.

Mediat shkruajnë se shqiptarët kanë pasur një strategji të përbashkët në vendet ku mbërrijnë, përfshirë Ekuadorin që të tregohen si sipërmarrës dhe investitorë të suksesshëm.

Ata janë të lidhur me kompani, kryesisht bujqësore, për të kamufluar ilaçet që dërgojnë në Shqipëri, vend nga i cili droga shpërndahet në vendet e tjera evropiane.

Marketing