Balotazhi i zgjedhjeve presidenciale franceze është caktuar sot. Për mediat lokale çështja është e qartë.

Marketing

Një ditë para raundit përfundimtar të zgjedhjeve presidenciale në Francë, media të shumta bënë thirrje që Emmanuel Macron të zgjidhet.

Duke iu referuar luftës në Ukrainë, e përditshmja Le Parisien shkroi për kundërshtaren e djathtë të Macron, Marine Le Pen: “A është e përshtatshme të zgjidhet një kandidate populiste që do t’i shtonte më shumë kësaj krize të madhe me vullnetin e saj për ta thyer atë?

” Fitorja e tyre do të nënkuptonte të kundërtën e unitetit kombëtar të nevojshëm, vazhdon gazeta. Politika e tyre ekonomike nuk është e kundërfinancuar, politika e tyre e jashtme e bën Francën një partner jo të besueshëm.

Gazetat konservatore “Le Monde” dhe “Le Figaro” paralajmëruan të mos ndihemi të sigurt për shkak të epërsisë së Macron në sondazhe. “Një mungesë masive në zgjedhje nuk duhet të prishë këtë moment vendimtar në historinë tonë”, thuhet në “Figaro”. “Le Monde” shkruante se çdo relativizim ishte i pavend. Ka shumë në lojë.

“Ka vetëm një mënyrë të dielën për të ndihmuar në parandalimin e ardhjes në pushtet të një kandidati të partisë së ekstremit të djathtë, Marine Le Pen: votimi për kundërshtarin e saj, Emmanuel Macron.” Kjo vlen pavarësisht se çfarë gabimesh ka bërë kreu aktual i shtetit dhe çfarë përgjegjësie ka për forcën e së djathtës. As abstenimi dhe as mungesa nuk do të jenë të dobishme për të shpëtuar vendin tonë nga më e keqja./albora.ch/

Marketing