Një vajzë 13-vjeçare vdiq pasi u rrëzua nga një ndërtesë në Ban-Saint-Martin (Moselle) të shtunën më 26 nëntor 2022. Kryebashkiaku Henri Hasser flet për adoleshenten, shkruajnë mediat franceze, përcjell Albora.ch.

Marketing

“Është një tragjedi”, tha Henri Hasser, kryebashkiaku i Ban-Saint-Martin (Moselle) , i cili nuk ka fjalë tjetër për të përshkruar atë që ndodhi të shtunën më 26 nëntor 2022 në qytet.

Kujtojmë se një 13-vjeçare ka humbur jetën pasi ka rënë nga kati i pestë i një pallati në rrethana ende të paqarta.

Vajza ishte studente e klasës së katërt në Kolegjin Jean-Bauchez. Në një intervistë, Henri Hasser dha disa elemente të personalitetit të adoleshentit.

Kryetare e klasës, “delegati i delegatëve”…

Sipas këshilltarit të parë të qytetit, vajza e re ishte më e madhja e një familjeje me origjinë shqiptare , fëmijët e së cilës janë të gjithë të arsimuar në qytet. “Motra e saj e vogël është në klasën e gjashtë në kolegj dhe dy të fundit janë bashkë në shkollën Pagnol”, detajon kryebashkiaku i Ban-Saint-Martin.

Henri Hasser përshkruan një vajzë të re “e cila ishte drejtuese e klasës së saj të katërt dhe që ishte madje ajo që përfaqësonte të gjithë delegatët e kolegjit”. Kryetari i bashkisë dha kompliment për  adoleshenten, të cilen ai e përshkroi si “një fëmijë të fortë dhe dinamik”.

Shoqëria e kolegjit

Zhdukja e vajzës së re ishte një tronditje për institucionin ku ajo u shkollua. Në kolegjin Jean-Bauchez është ngritur një njësi dëgjimi psikologjike .

Në rrjetet sociale disa prindër folën se sa e vështirë do të ishte rikthimi në shkollë për fëmijët e tyre. “Zemra e mamit mund vetëm të ngushëllojë, nuk e imagjinoj dot tmerrin që mund të përjetojë familja”, shkruan nëna e një studenti pasditen e djeshme, një ditë pas tragjedisë

Marketing