Një protestë organizohet këtë të shtunë, më 7 janar 2023, përpara prefekturës në Poitiers për të mbrojtur një shqiptar dhe familjen e tij që priten të dëbohen, shkruajnë mediat franceze, përcjell Albora.ch.

Marketing

 Ai shpresonte për një leje qëndrimi pasi shpëtoi një tetë vjeçar nga flakët në Poitiers në shkurt 2022. Një shpëtim i diskutueshëm nga prefektura.

Një vit pas aktit të tij të guximit, Roland Aliu dhe të afërmit e tij i pret një dëbim nga territori francez.

I riu shqiptar në shkurt 2022 ka  shpëtuar nga zjarri në shtëpinë e tij një tetë vjeçar nga rrethi Trois-Cités.

“Një muaj për të lënë territorin francez”

Që atëherë ai kishte shpresuar të merrte një lajm të mirë me një leje qëndrimi në formën e duhur dhe të mirë për të dhe të afërmit e tij. Dështoi, posta e prefekturës që mbërriti më 9 dhjetor në kutinë postare të familjes nuk e realizoi këtë shpresë.

“Na japin një muaj kohë të largohemi nga territori francez, konfirmon këtë të martë, 3 janar 2023 Roland Aliu. Në shënjestër janë edhe babai im, nëna ime dhe vëllai im i vogël. nuk e kuptoj. I kisha shkruar Presidentit të Republikës dhe Ministrisë së Brendshme. Të dy u përgjigjën se nuk mund të bënin asgjë drejtpërdrejt, se ishte marrë nga prefekti”

Në shkurt 2022, kur ishte i ftuari i redaksisë, Gerald Darmanin, kishte krijuar shpresë. Ai u mor në pyetje nga një Poitevine për rregullimin e të riut pas aktit të tij të guximit.

“Do ta shikoj me kënaqësi dhe me interes. E bëj shpesh sepse duhet humanizëm në dosje”, u përgjigj ministri, duke paralajmëruar se nuk bëhet fjalë për rregullimin e të gjithëve.

Për muaj të tërë, mbështetësit e Roland Aliut dhe të afërmve të tij u habitën dhe shprehën keqardhje për heshtjen për situatën e tij administrative. Këtë të shtunë, më 7 janar 2023, do të organizohet një tubim mbështetës para prefekturës.

Një akt trimërie i kontestuar nga prefektura

Ajo e justifikon vendimin e saj me kontrollet e kryera në shërbimet e urgjencës dhe policia mobilizoi mbrëmjen e zjarrit “që nuk bëri të mundur vërtetimin e aktit të trimërisë siç përshkruhet”.

Prefektura vëren gjithashtu se “nuk është demonstruar integrim profesional” dhe se dy masat e mëparshme të heqjes të vërtetuara nga drejtësia administrative nuk janë respektuar.

Marketing