Reshjet e mëdha ndonjëherë të mërkurën mund të kishin sjellë pak pushim nga vapa shtypëse, por ishin të pamjaftueshme për të parandaluar thatësirën.

Marketing

Një arsye është se shiu nuk shpërndahej në mënyrë të barabartë, me disa zona të Zvicrës duke marrë më shumë ujë se të tjerat, sipas Nicolas Borgognon, meteorolog në MeteoSwiss.

Duke marrë parasysh se sa e thatë është toka, do të nevojiteshin 10 herë më shumë shi për të depërtuar në nivelet më të thella të tokës dhe për të bërë një ndryshim të qëndrueshëm.

“Shirat pritet të organizohen pak më mirë të Premten, pastaj ka shpresë se një degradim më aktiv do të ndodhë në fillim të javës së ardhshme midis të hënës pasdite dhe mëngjesit të së martës”, tha Borgognon.

Foto: Pixabay

Marketing