Si demonstrim i fuqisë së Sarmatit, ai tregoi videon e një krateri të madh të bërë nga një prej raketave pa kokë lufte.

Marketing

Rusia së shpejti do të ketë 50 raketa krejtësisht të reja bërthamore të afta për t’i ‘reduktojë të gjithë armiqtë në një krater bërthamor’, paralajmëroi Dmitry Rogozin, kreu i agjencisë hapësinore Roscosmos dhe bashkëpunëtor i ngushtë i Putinit.

Ai tha se dhjetëra raketa të reja Sarmat-2 – 14-katëshe në lartësi dhe me peshë 208 tonë – do të vendoseshin deri në vjeshtë për të kërcënuar armiqtë rusë. Raketa balistike ndërkontinentale ka një rreze veprimi prej 18,000 kilometrash dhe mund të godasë objektivat me një shpejtësi prej 25,556 km / orë.

Si një demonstrim i fuqisë së Sarmatit, ai tregoi një goditje të një krateri të madh të bërë nga një prej raketave pa një kokë lufte.

“Me armë bërthamore, një krater i tillë në një vend armik do të jetë… shumë i madh dhe shumë i thellë – dhe radioaktiv. Dhe jo vetëm një, por saktësisht aq sa raketa bërthamore më e fuqishme në botë do të dërgojmë në territorin e armikut. Dhe së shpejti do të kemi gati 50 sarmatë të tillë (apo raketa njihet në Perëndim si Satan-2) në detyrë luftarake,” tha Rogozin, duke theksuar:” Mbetet vetëm të këshillojmë agresorët që të flasin më me edukatë me Rusinë.’

Ish-zëvendëskryeministri është besnik ndaj Putinit dhe së fundmi ka bërë disa kërcënime për sulme bërthamore në Perëndim duke përfshirë Satan-2.

Në kërcënimin e tij të fundit, ai përdori pamjet nga kanali televiziv rus Zvezda, i cili drejtohet nga Ministria e Mbrojtjes.

“Ky krater që mbeti pas lëshimit provë të Sarmatianëve thjesht zgjoi imagjinatën time. Nuk ka asnjë kokë lufte, por thellësia është 8 metra dhe diametri është 20 metra,” tha gazetari i TV Zvezda Alexander Kurskij, i cili po qëndronte në mes të një krateri në poligonin ushtarak Kura në Gadishullin Kamchatka.

Rogozin – i cili është përgjegjës për rolin e Rusisë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës – javën e kaluar u mburr para nxënësve të shkollave dhe studentëve se Satan-2 mund të shkatërrojë ‘gjysmën e bregut të një kontinenti të madh që mund të mos na pëlqejë për shkak të politikave të tij agresive’.

Dy javë më parë, Rogozin kërcënoi se do ta fshinte Ukrainën nga harta dhe do të shkatërronte Perëndimin në gjysmë ore.

NATO po bën luftë kundër nesh. Nuk e publikuan, por kjo nuk ndryshon asgjë. Tani është e qartë për të gjithë. Në një luftë bërthamore, ne do të shkatërrojmë vendet e NATO-s në gjysmë ore. Por ne nuk duhet ta lejojmë këtë, sepse pasojat e shkëmbimit të goditjeve bërthamore do të ndikojnë në gjendjen e vendit tonë. Prandaj, ne do të duhet ta mposhtim këtë armik më të fuqishëm ekonomikisht dhe ushtarak me armë konvencionale”, tha ai.

Duke përdorur një fjalë që Putini e ka ndaluar nga Ukraina – “luftë” – ai tha: “Kjo është një luftë për të vërtetën – dhe të drejtën e Rusisë për të ekzistuar si një shtet i vetëm dhe i pavarur. Vetë ekzistenca e Ukrainës e ndarë nga Rusia do ta kthejë atë në mënyrë të pashmangshme në anti-Rusi dhe një trampolinë për agresion kundër popullit tonë. Kjo është arsyeja pse atë që ne e quajmë Operacioni Ushtarak Special shkon përtej kuptimit dhe gjeografisë së tij origjinale.’

Foto: Screenshot

Marketing