Marketing

Një shërbim treni për orë ndërkufitare që lidh Dublinin dhe Belfastin mund të jetë në funksion në vitin e ardhshëm.

Duke diskutuar Rishikimin Strategjik të Hekurudhave Gjithë-Irlandeze në komitetin e transportit Oireachtas, shefi i hekurudhave irlandeze, Jim Meade tha se lëvizja në një shërbim për orë me shpejtësi të lartë që lidh dy qytetet dhe Cork është në gatishmëri.

Ai shtoi se shërbimi për orë është më shumë se ambicie, “është diçka që ne do ta ofrojmë me kalimin e kohës”.

“Kam punuar me Chris Conway [shefin ekzekutiv] të Translink dhe kam parë se si do të sillnim, të paktën në kulmin, një shërbim për orë në mëngjes dhe në mbrëmje, ndërsa presim derisa të zhvillojmë shërbimin e plotë për vitin 2027”, u shpreh ai.

“Ekziston një kërkesë për t’i çuar njerëzit në Dublin herët në mëngjes dhe më pas jashtë më vonë në mbrëmje.Ne duhet të jemi në gjendje ta bëjmë këtë ndoshta deri në fund të vitit të ardhshëm, mund të jetë pak më shpejt.” Ai tha se më pas do të fillonte puna për të zëvendësuar flotën e Ndërmarrjes dhe për të futur një shërbim të plotë për orë gjatë gjithë ditës nga viti 2026 deri në vitin 2027”, shtoi ai.

Synimi i hekurudhave irlandeze është të shkurtojë udhëtimin midis Dublinit dhe Belfastit në 90 minuta. Aktualisht është pak më shumë se dy orë, transmeton albora.ch.

Z. Meade tha se ka plane për të përmirësuar linjat ekzistuese në funksionimin 200 km / orë. Ai tha se kjo është diçka që është “e realizueshme dhe e arritshme” dhe do të forconte ndjeshëm konkurrencën në kohën e udhëtimit.

Planet për të përmirësuar linjat e trenave në 200 km / orë do të shërbenin vetëm për rrugët kryesore./albora.ch/

Marketing