Zvicra do të jetë në gjendje të importojë 40,000 ton patate të tjera këtë vit.

Marketing

Kjo është treguar nga Zyra Federale për Bujqësi duke specifikuar se ka pranuar një kërkesë specifike nga organizata e sektorit zviceran Swisspatat, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Industria beson se ato nuk do të jenë të mjaftueshme për të përmbushur kërkesat deri në të korrat e ardhshme.

Rritja në kuotë ka të bëjë me 20,000 ton patate të destinuara për konsum të menjëhershëm dhe 20,000 ton të tjera për industrinë agro-ushqimore.

Këto rritje do të aplikohen nga 1 mars deri më 15 korrik për patatet e tryezës dhe nga 1 marsi deri më 30 qershor për patatet e destinuara për përpunim./albora.ch/

Marketing