Në muajin e parë të vitit 2022, indeksi i çmimeve të konsumit në Zvicër u rrit me 0.2% krahasuar me dhjetorin e vitit 2021 në 101.7 pikë.

Marketing

Në krahasim me një vit më parë, rritja ishte 1.6%.

Rritja mbi një bazë mujore i vishet faktorëve të ndryshëm, duke përfshirë rritjen në çmimet e gazit, tha

Zyra Federale e Statistikave.Çmimet e qëndrimeve një natëshe në hotele dhe ato të makinave të dorës së dytë janë gjithashtu në rritje.

Nga ana tjetër, pati një rënie të çmimeve për dhënien me qira të automjeteve personale. Falë shitjeve, ato të veshjeve dhe këpucëve po pakësohen, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Duke përjashtuar prodhimet e freskëta dhe sezonale, energjinë dhe karburantet, në janar FSO regjistroi një rënie prej 0.2% në bazë mujore dhe një progres prej 0.8% në bazë vjetore.

Prodhimet indigjene në muajin e parë të vitit 2022 regjistruan një rritje prej 0.3% krahasuar me muajin e mëparshëm, ndërsa në krahasim me janarin 2021 ato kushtojnë 0.9% më shumë./albora.ch/.

Marketing