Për shkak të sasisë së madhe të borës së freskët mbrëmë, rreziku i ortekëve është i madh në disa pjesë të Zvicrës, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Albora.ch.

Marketing

Rreziku më i madh është në Zvicrën perëndimore, veçanërisht në Valais.

Instituti për Kërkimin e Borës dhe Orteqeve flet për shkallën e rrezikut 4. Priten ortekë spontane sidomos gjatë natës. Ortekët mund të fshijnë të gjithë mbulesën e borës.

Në disa raste duhet të priten ortekë shumë të mëdhenj, të cilët arrijnë deri në lartësi mesatare, sidomos nga zonat e larta ujëmbledhëse”, paralajmëron instituti.

Kushtet për sportet e dëborës larg shpateve të siguruara janë “kritike”, madje edhe entuziastët individualë të sporteve dimërore mund të shkaktojnë lehtësisht ortekët.

Sipas institutit, rreziku i ortekëve është ende “i konsiderueshëm” në zonat me ngjyrë portokalli në hartë. Në këtë kontribuon edhe era e fortë. Kushdo që nis turne ose vrap jashtë pistes në këto zona kërkon “përvojë në vlerësimin e rrezikut të ortekëve dhe kujdes”.

Marketing