Lija e majmunëve ka mbërritur edhe në Zvicër. Sipas asaj që shkruan Zyra Federale e Shëndetit Publik në twitter, është gjetur një rast, i pari në vendin tonë, në kantonin e Bernës.

Marketing

Departamenti i Shëndetësisë në Bernë ka saktësuar se bëhet fjalë për një person që është ekspozuar ndaj virusit jashtë vendit.

Një gjurmim kontakti, për të identifikuar çdo zinxhir transmetimi, është kryer, tregojnë autoritetet kantonale në një shënim. Të gjithë personat që kanë pasur marrëdhënie me subjektin e të dhënave janë informuar. Personi i infektuar po merr mjekim ambulator dhe ndodhet në izolim në shtëpinë e tij.

Ky rast i parë i dyshuar i lisë së majmunëve u raportua dje në Shërbimin Mjekësor Kantonal të Bernes dhe Zyrën Federale të Shëndetit Publik (FOPH). Analizat e mëvonshme laboratorike bënë të mundur konfirmimin e diagnozës pasditen e sotme.

Marketing