Më shumë se 200 mijë dollarë u shit një portret i Princeshës Diana.

Marketing

Kjo pikturë ishte një studim i fytyrës së Dianës, e cila ishte përdorur për një portret të plotë dhe është vepra e rrallë e Nelson Shanks.

Portreti shfaq princeshën me një “shprehje të menduar” të përfshirë në portretin e saj të plotë, fustani i saj me kapak jeshil më vonë u ndryshua në një bluzë të bardhë për projektin e fundit, më të madh, sipas shtëpisë së ankandeve Sotheby.

Diana, Shanks dhe gruaja e tij Leona u bënë miq të ngushtë gjatë kohës që ajo ishte ulur për portretin e saj. Në një letër të vitit 1994 drejtuar çiftit, Diana shkruante: “Më mungoni ti dhe Leona në Londër, pasi ardhja në studio ishte një strehë e sigurt, kaq plot mbështetje dhe dashuri”.

Tri vjet pas dërgimit të asaj letre, Diana vdiq në një aksident automobilistik në Paris në moshën 36-vjeçare.

Shanks u ngarkua të krijonte një portret të plotë të Princeshës së ndjerë të Uellsit në fund të viteve ’90, e cila kërkonte disa seanca personalisht ku princesha u ul për më shumë se 35 orë./albora.ch/

Marketing