Italia po plaket me një ritëm të konsiderueshëm më të shpejtë se shtetet tjera të Bashkimit Evropian, me popullsinë e vendit që ka rënë në nën 59 milionë, tha të hënën agjencia kombëtare statistikore Istat.

Marketing

Një rënie kaq e konsiderueshme e popullsisë është një shqetësim i madh për një vend si Italia, i cili është goditur për dekada nga rritja e ngadaltë ekonomike.

Kjo rezulton në më pak produktivitet dhe inovacion, si dhe në fatura më të larta të mirëqenies.

“Që nga 1 janari 2022 sipas të dhënave të para paraprake, popullsia (rezidente) ka rënë në 58 milionë e 983 mijë”, tha presidenti i Istat-it, Giancarlo Blangiardo në një seancë parlamentare në Romë.

Blangiardo, një ekspert i shquar i demografisë, pohoi se popullsia kombëtare është zvogëluar në mënyrë të qëndrueshme vitet e fundit, me një humbje kumulative prej më shumë se 1.36 milionë banorësh që nga viti 2014.

“Pikëpamja demografike e vendit tonë karakterizohet nga një rritje e ndjeshme e jetëgjatësisë dhe nga një rënie po aq e theksuar e nivelit të lindjeve, duke rezultuar në një plakje shumë më të shpejtë të popullsisë në krahasim me pjesën tjetër të Evropës”, tha ai.

Marketing